de Boot - Gijsje Teunissen

De Boot

De Boot

Deze unieke boot is niet meer te koop, maar zal t.z.t. mijn laatste omhulsel zijn. – Gijsje Teunissen

Ik koos hier natuurlijk voor vanwege de naam van mijn bedrijf, Charon uitvaartbegeleiding. Charon, die de zielen overzet, zal ook mij op mijn laatste reis begeleiden. Als je ook een boot gaat maken, let er wel op, dat de boot milieuvriendelijk en passend voor graf of oven is. Dit om teleurstellingen te voorkomen.

Met deze expressieve uitstraling van een laatste omhulsel zou je de opbaring in mediterane sferen kunnen doen. Zo is de “boot” in een passende omgeving. Blauwe/groene tinten en schelpen maken de opbaring vriendelijk en toegankelijk.

Ik heb in mijn leven veel schelpen gezocht. Deze mogen straks door belangstellenden als herinnering meegenomen worden. De linten, welke uit de boot komen, zijn de levenslinten, welke ik tijdens mijn leven samen met mijn kinderen gesponnen heb. Zij zijn zichtbaar gemaakt met linten, veters, of andere draden, welke de nabestaanden zelf uitzoeken.

Op een ogenblik in de opbaartijd worden de linten in een knoop samengebonden. Deze knoop wordt in de handen van de overledene gelegd. De linten hangen tot het laatste ogenblik buiten de boot, de kist of de mand.

Op het allerlaatste ogenblik, voor het verlaten van het huis, bij de afscheidsviering, bij het graf of in de ovenruimte komt iedereen weer om de overledene heen staan, om zich nog een keer verbonden te voelen

Zij denken nog een laatste keer aan alle mooie herinneringen en knippen dan de linten in alle rust door en laten hiermee het lichaam los.

Het is troostend om te weten,
dat je tot het laatst verbonden bent en
voor altijd iets van de dierbare bij je hebt.

Bij het afscheid zou je voor een meditatie met zeegeluiden kunnen kiezen.

Boot: Marjolein Markus*

* Alleen nog te verkrijgen in kleinere tot zeer kleine afmetingen.

Geplaatst op: 10 november 2022