Portretfoto's Els Rientjes

Els Rientjes

Het beroep van uitvaartbegeleidster voelt als een kroon op mijn werkleven. Al mijn eerdere ervaringen komen hierbij van pas. Afscheid nemen is intens. We krijgen er allemaal mee te maken. Ik ben blij hier een rol in te mogen spelen.

Om dit zo mooi en passend mogelijk vorm te geven, bereidt de familie in de dagen ervoor het afscheid voor en sta ik hen bij met ideeën, die we vervolgens samen uitwerken. Dat mag heel klein, maar ook in uitgebreide vorm. Door het intensieve contact met de familie, al beginnend met de laatste zorg, kom ik heel dichtbij en kan ik al luisterend en kijkend, hen in elke unieke situatie bijstaan om het afscheid zo persoonlijk mogelijk te maken.

Daar komt mijn achtergrond als verhalenverteller goed bij van pas. Als producent van T.V. en films ben ik gewend om achter de schermen veel mogelijk te maken.

Ik weet hoe belangrijk het is om het verhaal van een dierbare levend te houden. De herinneringen en de kracht van een persoon die er niet meer is, mag doorleven in de achterblijvers. Passende beelden, geluid, geur en rituelen geven troost en kracht om door te gaan. Ik voel me elke keer rijk als een familie daar met een gevoel op terug kan kijken.

Pin It on Pinterest