Multiculterele Afscheid

Het multiculturele afscheid

De mogelijkheden van Rouwdoeken zijn oneindig. Hier zie je een katoenen wade geïnspireerd op de Afrikaanse cultuur. Deze wade ligt in een zeegras baar welke heel naturel op een strobaal in het stro staat.

De ‘Rainmaker’ zou bij een meditatief ogenblik tijdens het afscheid heel sereen kunnen klinken. Er is gekozen om kleine zakjes van de stof van de wade te maken, waarin een papieren altaartje met een foto van de overledene en een kaarsje verpakt zijn. Deze zakjes zijn voor de belangstellenden en kunnen bijvoorbeeld aan het eind van de viering meegegeven worden.

Bij een besloten afscheid kunnen de buideltjes aan familie en vrienden meegegeven worden tijdens de condoleance. Laat dan de tijd van het afscheid weten, zo kunnen zij op dat tijdstip in hun eigen omgeving het kaarsje aansteken en de overledene herdenken.

Iedereen neemt letterlijk en figuurlijk de “franjes” van het leven van de overledene mee, hij heeft ze niet meer nodig. belangstellenden worden met dit buideltje van dezelfde stof als de wade aan de laatste ogenblikken herinnerd dat zij dichtbij hun geliefde waren.

Zeegras Baar: Henk Boerland
Wade: Rouwdoeken
Geplaatst op: 10 november 2022