Informatiecentrum CHARON

Meteen na de start van haar uitvaartbedrijf CHARON heeft Gijsje Teunissen ook een Informatiecentrum opgestart. Via dit informatiecentrum wil Gijsje de angst voor de dood, die vaak aanwezig is bij terminale patiënten maar (bijna vanzelfsprekend) ook bij gezonde mensen, open en eerlijk benaderen en ook wat verzachten.

Door mensen te informeren kunnen deze wat meer bewuste keuzes maken. Nabestaanden kunnen actiever deelnemen aan een sterfproces van hun dierbare, maar ook aan het proces van uitvaart en de soms lange tijd van rouw.

Het centrum is vriendelijk en licht ingericht en nodigt uit via haar twee grote etalageruiten om naar binnen te kijken. Vaak ook om naar binnen te gaan en kennis te nemen en te maken van en met dat vervelende, dat onwennige, dat onwenselijke maar tegelijkertijd dat beslist ook onvermijdelijke….

Het enige waarvan we zeker zijn nadat wij zijn geboren: het afscheid nemen van het leven. Het enige ook, waardoor wij ons heel ongemakkelijk voelen tegenover een geliefde of bekende: van wie zijn of haar meest aan het hart liggende schat is overleden. Weg is. Er niet meer is. Niet meer te pakken of te kussen is. Niet meer een: hallo, hoe gaat het met je? Maar alleen dat al klinkt zo ‘beperkt’.

Het informatiecentrum CHARONdoodGEWOON wil geen uitvaartwinkel zijn, maar een plek waar over de dood en over doodgaan kan worden gepraat. Over dat doodgaan eigenlijk, hoe vervelend het ook klinkt, doodgewoon is; dat het doodgewoon is, dat iemand dood gaat. En dat het begrijpelijk, nee: vanzelfsprekend is, dat je er zelf ook bijna dood aan gaat, wanneer iemand die je liefhebt….. je – lijfelijk – voor altijd verlaat.

CHARONdoodGEWOON wil een platform zijn voor mensen die midden in een stervens- of rouwproces zitten, of vragen over de uitvaart hebben. Maar ook voor stichtingen, verenigingen, kunstenaars of professionals in de uitvaartwereld, op het gebied van sterven en rouwen. Zij kunnen allemaal op hun eigen manier een meer dan belangrijke bijdrage leveren voor de laatste levensfase, in het afscheid of bij het rouwproces van een medemens of hun eigenste geliefde.

Gijsje Teunissen is steeds op zoek naar nieuwe ontwikkelingen en producten die zij in haar centrum, maar ook op haar website en in het informatieboekje aan een breder publiek kan laten zien. Wie zich wil informeren, kan rondkijken in het uitgebreide folderrek met een breed scala aan brochures en informatieve boekwerkjes. Met vragen kunt u terecht bij Gijsje. Gijsje kan heel veel vragen beantwoorden. En door haar grote netwerk vindt zij meestal wel een antwoord. Anders kan zij bemiddelen. Want het gaat om U!

CHARONdoodGEWOON biedt regelmatig tentoonstellingen en lezingen over dit voor velen moeilijke onderwerp.

Wisselende exposities laten beelden zien en beantwoorden soms vragen. De expositie heeft menigeen de ogen geopend en prangende vragen beantwoord.

De aankleding van het informatiecentrum wisselt en is sterk afhankelijk van nieuwe ideeën omtrent het levenseinde, over hoe je er mee bezig bent en over hoe je er mee omgaat.

Op hetzelfde adres heeft Gijsje ook haar kantoor, waardoor zij eigenlijk vaker beschikbaar is. Zelfs en dan indien echt gewenst, ook ’s avonds en in het weekeinde. Mocht u willen weten wat de mogelijkheden van de uitvaart vandaag de dag zijn, kunt u ook een persoonlijke afspraak met Gijsje maken.

Zij zou u dan eerlijk en heel transparant vertellen wat er tegenwoordig allemaal kan en mag, en vooral – niet onbelangrijk – wat kost het allemaal. Hiermee kunt u zonder enige verplichting – misschien samen met u naasten – alles op een rijtje zetten, voor het ogenblik dat u dan toch – hopelijk over een hele lange tijd – afscheid moet nemen van deze wereld.
Voor een afspraak met Gijsje: Tel: 072-5070477.

De openingstijden van het Informatiecentrum zijn als volgt:

Maandag, dinsdag en donderdag van 9.00 tot 15.00 uur.
Deze tijden zijn onder voorbehoud.

Uiteraard kunt u altijd bellen om een afspraak te maken buiten deze openingstijden: 072-5070477

U kunt dit bericht hier delen...
Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Charon uitvaartbegeleiding