Kunst voor-bij de dood op de Kunst10Daagse

[singlepic id=112 w=320 h=240 float=right]Ter afsluiting van de Kunst10daagse organiseert Gijsje Teunissen van Charon Uitvaartbegeleiding een kunstroute op de begraafplaats van Bergen langs de graven van Bergense kunstenaars.
Na tien dagen prachtige kunst van onze levende Bergense kunstenaars worden dit jaar ook de overleden kunstenaars niet vergeten en op een bijzondere manier onder de aandacht gebracht.
Gijsje Teunissen werd geïnspireerd door de Allerzielen Alom vieringen in het land en volgde de Masterclass bij Ida van der Lee, initiatiefnemer van Allerzielen Alom.
Voor dit bijzondere evenement zou Gijsje Teunissen graag in contact willen komen met familie en vrienden van overleden Bergense kunstenaars. Op zondag 31 oktober, de laatste dag van de kunst10daagse, tovert zij de Bergense begraafplaats om in een warme en gastvrije plek, waar iedereen welkom is om het leven van de overleden Bergense kunstenaars te vieren.
Familie en vrienden van de kunstenaars die zijn begraven in Bergen worden uitgenodigd om de laatste rustplaats van hun dierbare mooi aan te kleden en hier te gedenken. In de Allerzielen Alom vieringen in het land zie je prachtige voorbeelden van het vieren van het geleefde leven op de begraafplaats.
[singlepic id=110 w=320 h=240 float=left]Je kunt denken aan een videopresentatie of foto’s van de kunst of van het leven van de kunstenaar. Maar ook het lezen van zijn of haar gedichten, spelen van zijn of haar muziek of zijn of haar kunst laten zien behoort tot de mogelijkheden. Vertellen wie iemand was en wat hij nu nog betekent, zal zeker veel mensen blij maken.
De kunstroute eindigt op het “kunst-plein” op de begraafplaats.
Hier is de mogelijkheid om kunst te bekijken van Bergense kunstenaars welke niet op deze begraafplaats begraven zijn. Met een warm drankje, sfeervolle muziek en een vuurkorf kunnen herinneringen aan prachtige mensen uitgewisseld en inspiratie voor de toekomst gevonden worden.
Geïnspireerd door Allerzielen Alom zal de begraafplaats met honderden kaarsen en fakkels verlicht zijn, prachtige geluiden van klankschalen en zang toveren een sprookjesachtige sfeer.

Voor inspiratie kijk op de website van Ida van der Lee: www.allerzielenalom.nl

Meer informatie:
Gijsje Teunissen
Charon Uitvaartbegeleiding
Tel. 072-5070477
Email. info@charonuitvaartbegeleiding.nl

[singlepic id=111 w=320 h=240 float=]

Geplaatst op: 2 oktober 2010

Pin It on Pinterest