Samenwerking Charon en Green Coffins

Op de Uitvaartbeurs in de Grote Kerk in Alkmaar op 9 april heeft Charon Uitvaartbegeleiding de primeur om een aantal fair trade grafkisten aan de bezoekers te laten zien.

De grafkisten zien er niet alleen opvallend mooi en toegankelijk uit, maar  hebben het Fair Trade keurmerk. De World Fair Trade Organization (WFTO) houdt er toezicht op dat de plaatselijke boeren onder goede omstandigheden werken en een eerlijk loon ontvangen. Geen kinder- of gedwongen arbeid. Daarnaast zijn ze gemaakt van ecologisch gekweekte planten en bomen. Na het kappen is er geen herbeplanting nodig. Er wordt uitsluitend gebruik gemaakt van plantaardige materialen; geen lijm of metaal. Het bevestigingsmateriaal is palmkoord. De kisten worden gemaakt van bamboe, pandanus, bananenblad en wilgentenen.
Fair Trade kist Pandanus

Naast de traditionele kistenmakers had Charon uitvaartbegeleiding al goede contacten met moderne kistleveranciers, waden- en baarplanken-leveranciers, maar deze uitbreiding van het assortiment is meer dan welkom.

Charon Uitvaartbegeleiding staat volledig achter deze groene manier van begraven of cremeren.

U kunt nu een nog bewustere keuze maken bij het kopen van een kist en uw milileubewuste levensstijl ook na het overlijden in praktijk brengen. Het is goed om te weten dat het kopen van deze producten een financiële bijdrage levert aan en kansen creëert voor mensen in enkele van de armste regio’s van de wereld.

De kistenlijn is sinds enige tijd op de Nederlandse markt en wordt aangeboden in samenwerking met Green Coffins uit Katwijk.

Geplaatst op: 27 maart 2011