Rouwvervoer

Er zijn meerdere momenten van het rouwvervoer.

Het kan zijn dat de overledene in het ziekenhuis is overleden en naar huis of naar het uitvaartcentrum gebracht moet worden. Dit is meestal geen staatie-vervoer en wordt dan ook goedkoper aangeboden. Indien de overledene niet met eigen vervoer (ja, dat mag) vervoerd wordt, bied Charon de mogelijkheid om dit met een van de Charon-auto’s te doen (Qashqai of Volvo V70) vanaf € 140,- (zelf rijden of meerijden kan) of met een rouwauto vanaf € 250,- .

Loopkoets

Ook bij de uitvaart zelf mag je met eigen vervoer de overledene vervoeren. Of je kan kiezen voor een van de Charon-auto’s vanaf € 170,- of een staatie-rit met een rouwauto vanaf € 260,-. Er zijn natuurlijk nog veel meer mogelijkheden zoals: de Rouwbus (samen met de nabestaanden de overledene wegbrengen), loopkoets, speciale modellen rouwauto’s (van Mini tot Rolls-Royce), koetsen, motor en zelfs met de fiets.

Loopkoets

Charon is in het bezit van een loopkoets. Met deze koets breng je de overledene op een bijzondere manier weg. Het is eigenlijk ontstaan uit de oude tijden dat de overledene op een handkar naar de kerk/begraafplaats werd gebracht. Het is een bijzondere ervaring om op deze manier de “laatste rit” te maken. Dichtbij de overledene, terug naar de bron.
Voor meer informatie: loopkoetshuren.nl

Rouwauto’s van Charon

Bij Charon Uitvaartbegeleiding is het mogelijk om zelf de overledene te vervoeren met een van onze auto’s. In deze auto’s is het mogelijk om met 2 of 3 personen mee te rijden (afhankelijk van de grootte van de kist). We hebben een zilvergrijse Qashqai en een donkerblauwe Volvo V70 hiervoor beschikbaar. Naast dat het mooi is om zelf de overledene te rijden is het ook voordelig.

Rouwauto’s van Marcel Bakkum

Elke uitvaart is persoonlijk, daarom bieden wij je verschillende rouwauto’s aan, zoals zwarte en grijze rouwauto’s en volgauto’s. Daarnaast hebben wij ook bijzondere rouwauto’s, zoals een zwarte Cadillac hearse uit 1966 en een bordeaux rode Lincoln.
Marcelbakkum.nl

Overig rouwvervoer

De laatste rit kan op veel verschillende manieren gebeuren. Onze uitvaartleidsters kunnen je daarin goed informeren. Een greep van de mogelijkheden van rouwauto’s, rouwbussen, rouwkoetsen, rouw-oldtimers-, rouwmotoren en rouwfietsen worden hieronder getoond.

Uitgebreide informatie over ander rouwvervoer vindt je hier.

Rouwbus of te wel uitvaartbus

De rouwbus of uitvaartbus maakt het mogelijk om in besloten kring de overledene te herdenken en samen te begeleiden op de laatste reis. In overleg kan er via een speciale route gereden langs alle waardevolle plaatsen. Gedurende deze rondrit kan je het gezelschap verwennen met een kopje koffie met een bijbehorende versnapering.
In Nederland zijn er diverse bedrijven die rouwbussen verhuren, ze zijn er vanaf 12 tot wel 26 personen.
Hieronder een aantal links naar de diverse rouwbusverhuur bedrijven ook wel uitvaartbus genoemd.

Uitgebereide informatie over de rouwbus/uitvaartbus vindt je hier.

Pin It on Pinterest