De afscheidsviering

is de finale van het leven zoals wij dat kennen. Iedereen zal dit anders beleven, in een besloten kring, uitbundig, kerkelijk, een restaurant, de woonkamer, of in de tuin. Er zijn oneindig veel variaties te bedenken. De afscheidsviering hebben we al op veel locaties begeleid. Het hoeft echt niet altijd in de aula van het crematorium of de begraafplaats plaats te vinden.

Nadenken over de afscheidsviering

Als terminale patiënten, na een lange weg van ontkenning, woede, pijn en berusting over hun afscheidsviering willen praten, kunnen wij hen en de familie helpen hun gedachten, wensen en behoeftes te vertalen naar een persoonlijke afscheidsviering. Door actief deel te nemen aan de voorbereiding van het afscheid, kan de zieke en zijn dierbare tot rust komen.
Het van tevoren regelen van de uitvaart geeft de nabestaanden ook houvast. In de dagen ná het overlijden hoeven geen overhaaste beslissingen genomen te worden en kan er in alle rust afscheid genomen worden.

Wil je bij leven en welzijn de regie over je afscheidsviering in handen houden, dan kun je dit samen met ons uitwerken.
Hier gaat het natuurlijk niet om de exacte uitwerking van het afscheid. Je hoopt immers nog heel lang te mogen leven.
Toch zal een globale uitwerking de nabestaanden helpen om met een zo persoonlijk mogelijke afscheid een waardevolle herinnering achter te laten.
Wij verzorgen maandelijks een inloopspreek op Natuurbegraafplaats Geestmerloo en Restaurant Fase Fier. Uiteraard kunt u ook een afspraak maken voor een vrijblijvend voorgesprek hier bij ons op kantoor of bij u thuis.
Agenda inloopspreekuren: Inloopspreekuur Charon
Maak een afspraak: 072 507 0477

Finale Parlando

Gijsje heeft samen met Frank Kerssens, professioneel muzikant, een manier ontwikkeld om dit op een passende, sfeervolle wijze uit te voeren.
Het concept van Finale Parlando is exclusief uitgewerkt voor Charon Uitvaartbegeleiding.

Uitgebreide informatie over de Finale Parlando vindt je hier.

 

Leven en Sterven boekje

We hebben het “leven & sterven” boekje samengesteld waar je al je wensen rondom het afscheid kenbaar in kunt maken. Je kunt dit boekje via ons contactformulier bestellen, of (op afspraak) afhalen op ons kantoor, Lamoraalweg 56 in Egmond aan den Hoef. (tel:072 507 0477)

Meer weten over dit boekje? Klik hier.

 

Golf en whisky liefhebber