Blauwe Vlinder mand

Blauwe vlinder mand

De natuur is in dit voorbije leven altijd van groot belang geweest, daarom is er ook voor deze natuurlijke Wilgenmand gekozen. Hou je van de kleur blauw dan is het mooi om dit ook te laten zien in de mand of kist en de aankleding van de omgeving.

Een blauwe klamboe hangt over de mand en kan tijdens de opbaring meer gesloten worden, zodat het het lichaam beschermd wordt. De schragen waarop de mand staat zijn omhuld met witte tule en geven het idee van een wolkje.

Wij hebben gekozen voor het verhaal van Papillia de rups, die een vlinder werd. Deze metafoor kan troostend zijn voor de nabestaanden, het lichaam wordt afgelegd, maar de ziel zal altijd om je heen zijn. Om dit verhaal nog meer kracht bij te zetten hebben wij ook vlindertjes in de klamboe gehangen en op de achterwand geplakt, let ook op de vlinders op de lantaarns. Natuurlijk zou je er ook aan kunnen denken om vlinders – bijvoorbeeld zelfgemaakt van zijdevloei of papier – aan iedereen  mee te geven als kleine herinnering aan dit bijzondere afscheid van hun dierbare. De natuur komt terug in de pluimen van het halm en het stro op de grond.

 

Wilgenmand: Henk Boerland
Geplaatst op: 10 november 2022