De Rouwkaart

 

Een rouwkaart is erg belangrijk. De informatie moet overzichtelijk weergegeven worden en de uitstraling moet passend zijn bij de overledene. Het is een laatste brief aan familie, vrienden en kennissen. Door gebruik te maken van persoonlijke foto(‘s), schilderij(en), tekening(en) e.d. geven wij hier een persoonlijke tint aan.

Kaart 1 LIEKE voorzijde

Voorbeeld van voorzijde rouwkaart

Charon Uitvaartbegeleiding begeleidt je bij het opstellen van de rouwbrief of rouwkaart, deze kan in geheel eigen stijl gemaakt worden. Wij ontwerpen naast de traditionele rouwbrieven met de grijze of zwarte rand, zeer persoonlijke rouwkaarten. Eigenlijk starten we altijd met een blanco kaart, waardoor het ontwerp zeer persoonlijk wordt.
We werken met een aantal standaard maten i.v.m. de maat van de envelop. De kaart kan enkelvoudig, dubbelgevouwen (met ril), rechtopstaand of liggend zijn en tevens aan alle zijden full color gedrukt worden.
Je kunt rekenen op onze begeleiding indien je de kaart zelf wil opmaken. Daarnaast blijft de mogelijkheid om de kaart door ons te laten drukken. Onze uitvaartbegeleiders hebben diverse voorbeeldkaarten bij zich.

We hebben gemerkt dat onze persoonlijke rouwbrieven lang bewaard worden, daar ze vaak een weerspiegeling zijn van het leven van de overledene.

Charon Uitvaartbegeleiding verzorgt tevens de rouw-  en medelevenadvertentie(s) in de kranten. We stellen deze advertenties in dezelfde stijl op als de rouwkaart. Zodat het duidelijk is, indien er meerdere rouw- en medelevenberichten zijn, dat deze bij elkaar horen.

We zijn een voorstander voor het zelf bedenken van de teksten op de rouw- of dankkaarten, wat tevens goed is voor de rouwverwerking. Op internet zijn echter veel voorbeelden van rouwteksten, dankteksten en medeleventeksten te vinden.
Hieronder hebben we een kleine greep van deze teksten achter elkaar gezet.

Voorbeeldteksten rouwkaarten Charon Uitvaartbegeleiding


Dankkaart en dankbetuigingsadvertentie(s)

Na de uitvaart kunnen we de (be)dankkaart en de dankbetuigingsadvertentie(s) eveneens verzorgen. Regelmatig wordt dit besproken tijdens het nagesprek.