Kist of lijkwade?

Hier kun je heel duidelijk de persoonlijkheid van de overledene in uit laten komen.

Naast de bekende houten kisten, zijn er ook rieten, kartonnen en stoffen kisten. Heel persoonlijk wordt een kist, wanneer hij door familie en vrienden zelf in elkaar gezet wordt. Een voorbeeld hiervan is de Doe Het Zelf Kist. Beschilderen of beplakken is ook een creatieve manier die kan aansluiten bij de wensen van de overledene zelf en/of de nabestaanden.

Rieten mand Charon uitvaart

Opstelling met rieten mand – Charon Uitvaart

Een kist is tegenwoordig niet meer verplicht, je kunt ook kiezen voor een lijkwade. Er zijn prachtige geweven of beschilderde lijkwaden, die soms al bij leven besteld kunnen worden en voor een tijd als bijvoorbeeld sprei, of wandkleed dienst doen. Je kunt eveneens kiezen voor een eigen stof of bijvoorbeeld een beddensprei. Enige voorwaarde bij de begrafenis of crematie is, dat alle lichaamsdelen bedekt moeten zijn.

Er is een enorme keuze aan kisten, manden, baren, lijkwades en andere manieren om de overledene aan zijn laatste reis te laten beginnen.

Wij van Charon Uitvaartbegeleiding zijn niet gebonden aan een grafkisten leverancier. Hierdoor hebben wij een uitgebreide keuze in vorm, materiaal en prijs.
Charon Uitvaartbegeleiding vindt het belangrijk dat de kist of lijkwade bij de overledene past. Het komt regelmatig voor dat de nabestaanden zelf de kist maken of de overledene inwikkelen in een eigen omhulsel. Geweldig toch! (en kostenbesparend)

Onze uitvaartbegeleiders hebben een kistenboek. Hierin hebben wij een verzameling van kisten, manden en baren gezet, om het geheel overzichtelijk te houden. Daarbij hebben we vooral gelet op het materiaal, vorm en prijs.
Dat houdt niet in dat we buiten dit boek om geen andere kisten kunnen leveren. Het is slechts een greep uit de vele mogelijkheden. Onze uitvaartbegeleiders kunnen je hierbij helpen. Natuurlijk kun je zelf op internet een kist of lijkwade uitzoeken, dat is voor ons geen enkel probleem.