Hier kunt u heel duidelijk de persoonlijkheid van de overledene in uit laten komen.

Naast de bekende houten kisten, zijn er ook rieten, kartonnen en stoffen kisten. Heel persoonlijk wordt een kist, wanneer hij door familie en vrienden zelf in elkaar gezet wordt. Een voorbeeld hiervan is de Doe Het Zelf Kist.
Beschilderen of beplakken is ook een creatieve manier die kan aansluiten bij de wensen van de overledene zelf en/ of de nabestaanden.

Een kist is tegenwoordig niet meer verplicht, u kunt ook kiezen voor een lijkwade. Er zijn prachtige geweven of beschilderde lijkwaden, die soms al bij leven besteld kunnen worden en voor een tijd als b.v. sprei, of wandkleed dienst doen. 
U kunt ook kiezen voor een eigen stof of  b.v. een beddensprei. Enige voorwaarde bij de begrafenis of crematie is, dat alle lichaamsdelen bedekt moeten zijn.

Er is een enorme keuze aan kisten en andere manieren om de overledene aan zijn laatste reis te laten beginnen.

Wij van Charon hebben een open visie en zijn niet gebonden aan een kisten leverancier. Hierdoor hebben wij een uitgebreide keuze in vorm, materiaal en prijs.
Charon Uitvaartbegeleiding vindt het belangrijk dat de kist of lijkwade bij de overledene past. Het komt regelmatig voor dat de nabestaanden zelf de kist maken of de overledene inwikkelen in een eigen omhulsel. Geweldig Toch!!! (en kostenbesparend)

Natuurlijk hebben we wel een overzicht van een aantal kisten om het geheel overzichtelijk te houden. We letten daarbij vooral op het soort materiaal, vorm en prijs.

U kunt dit bericht hier delen...
Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Charon uitvaartbegeleiding