Uitvaartverzekering

Waar je ook verzekerd bent, het is niet verplicht om de uitvaart te laten verzorgen door bedrijven die aangesloten zijn bij de verzekeraar. U heeft daarin vrije keuze!

Welke soorten uitvaartverzekeringen zijn er?

Dienstenpakket of Naturaverzekering
Bij een naturaverzekering wordt er maandelijks een premie betaald. Met deze premie wordt er geen geldbedrag verzekerd. Bij overlijden keert de uitvaartverzekeraar uit in de vorm van diensten en objecten, zoals vervoer, catering en de rouwkaarten.

Let op een dienstenpakket sluit je af bij een bepaalde organisatie waardoor deze diensten alleen daar afgenomen kunnen worden. Mocht u voor Charon kiezen wordt er een vast bedrag uitgekeerd aan Charon vanuit de verzekeraar.

Kapitaalverzekering of geldverzekering
Bij een kapitaalverzekering wordt voor het afsluiten een bepaald bedrag vastgesteld dat wordt uitgekeerd bij overlijden. Soms wordt er bovendien extra kapitaal opgebouwd, afhankelijk van de verzekeraar en de voorwaarden. De kapitaalverzekering is een uitvaartverzekering met meer vrijheid in de invulling van de uitvaart. Men zit niet vast aan een pakket, zoals dit het geval is bij de naturaverzekering. Zo kan er zelf een uitvaartondernemer gekozen worden en kan de uitvaart makkelijker persoonlijker gemaakt worden.

Bij een kapitaalverzekering heeft u een vrije keuzen in het kiezen van een uitvaartonderneming. De verzekering keert het gehele bedrag uit, let wel deze verzekeringspremie is vaak wat hoger.

Op latere leeftijd nog een verzekering afsluiten is mogelijk alleen de premies die per maand betaald dienen te worden starten bij minimaal +-60 euro per maand.

Indien je gekozen hebt voor Charon Uitvaartbegeleiding, informeren wij je zo snel mogelijk over de hoogte van de uitkering van de verzekering(en) en verzorgen wij de aangifte bij de verzekeraar.

Depositofonds, goed alternatief voor een uitvaartverzekering!

Er bestaat ook nog een depositofonds. Hier kunt u een zelf gekozen bedrag apart zetten elke maand of elk jaar waardoor je eigenlijk je eigen spaarpotje creëert voor de uitvaart.

Bij Stichting Dunweg Depositofonds heeft u de mogelijkheid om voordelig geld te reserveren voor de uitvaart. U voorkomt hiermee dat uw nabestaanden onverwacht voor hoge kosten komen te staan. Ook als aanvulling op bestaande uitvaartverzekeringen – of als u geen verzekering wilt – is het depositofonds een prima optie en speelt leeftijd geen rol. U heeft hierbij geen vrije keuze van een uitvaartonderneming maar Charon is hier ook bij aangesloten. U kunt dus kiezen voor Charon of Dunweg.

Ga voor meer informatie naar: http://www.stichtingdunwegdepositofonds.nl/