Charon is volgens de Griekse mythologie de veerman, die de zielen van overledenen met zijn veerboot over de rivier Styx zet.

Toen Gijsje’s derde kindje, Ferry overleed, kreeg zijn naam voor het hele gezin een diepere betekenis. Ferry, de Ferryman – de jongen welke voor haar het leven met de dood verbond.

Jaren later (2004) begon Gijsje haar uitvaartbedrijf. In die tijd werkte haar oudste zoon Floris op een cruiseschip. Vanuit de Zuidpool stuurde hij haar een foto, waarop de zon tussen zee en lucht in de horizon bleef staan (de middernachtzon). Links onder op de foto zag je de reling van het cruiseschip. Voor Gijsje leek het de ijzeren boot van Charon.
De naamkeuze was gauw gemaakt, met de herinnering aan Ferry en het beeld van de boot  koos zij voor de naam Charon Uitvaartbegeleiding.
Met Charon Uitvaartbegeleiding helpt Gijsje de nabestaanden door de moeilijke eerste dagen ná een overlijden.
Mede door haar eigen ervaring weet zij, hoe belangrijk een niet alleen waardig – maar vooral ook een liefdevol en persoonlijk afscheid is.

Inmiddels is Charon Uitvaartbegeleiding uitgegroeid en heeft een heel team om zich heen, zo zijn er inmiddels 4 uitvaartleidsters werkzaam bij Charon Uitvaartbegeleiding (Werkzaam in de regio’s Alkmaar e.o., Heerhugowaard, Bergen NH, Schoorl, Groet, St Pancras, Broek op Langedijk, Heiloo, Akersloot, Limmen, Castricum en natuurlijk de Egmonden) tevens is er nog 1 zelfstandige vestiging in Zuid Holland. Namelijk in Sassenheim.

Gijsje Teunissen:

Twee keer genomineerd voor de Internationale Funeral Awards en 1 keer voorzitter van de vakjury.
In 2007 uitgeroepen tot “Ritueel Begeleidster van het jaar.”
In 2013 uitgeroepen door collega’s “Beste Uitvaartbegeleider van het jaar” (Vrij Nederland)
Lid van het Comité van aanbeveling van de Stichting Het Bos der Omarming.
Het Bos der Omarming is een herdenkingsbos als monument ter nagedachtenis aan overleden kinderen. Voor meer informatie: www.Hetbosderomarming.nl
Lid van het Netwerk Uitvaartvernieuwers. Voor meer informatie: www.netwerkuitvaartvernieuwers.nl
Lid van de Landelijke Beroepsvereninging van Ritueelbegeleiders (www.lbvr.nl) en van het opleidngsinstituut tot ritueelbegeleider van Het Moment  www.hetmoment.nu.

Auteur van het boek “Afscheid Nemen Met Je Hart” (inmiddels 2e druk), 30 rijk geïllustreerde verhalen van begeleidingen die ze heeft mogen doen.
Een aantal verhalen zijn verfilmd en staan op het Youtube kanaal van Charon Uitvaartbegeleiding.

Pin It on Pinterest