Het rouwvervoer

De witte, grijze en zwarte rouwauto’s zijn bij iedereen bekend, maar wist je dat je tegenwoordig de auto in verschillende kleuren kunt bestellen voor de uitvaart? Of nog een stapje verder, dat je de overledene in een eigen auto mag vervoeren? Bijvoorbeeld de klussenbus van de overledene; zijn leven lang reed hij in deze bus. Schoon, opgeruimd en mooi opgemaakt met doeken en bloemen. 

Loopkoets Huren Charon Uitvaart

Loopkoets Charon Uitvaart

Charon Uitvaartbegeleiding heeft een eigen Loopkoets, waarmee je de overledene zelf (samen lopend) kan vervoeren. Dit is prachtig op korte afstanden. De nabestaanden zijn op deze manier nog heel dicht bij de overledene. Op de site van loopkoetshuren vind je hier meer informatie over.

Met de uitvaartbus bent je tot het laatste ogenblik dicht bij de overledene. Deze intimiteit wordt later als erg waardevol ervaren.

Wanneer iemand altijd al de fiets pakte, zou je kunnen kiezen voor de speciale aanhanger achter de fiets. De nabestaanden kunnen de overledene zo in zijn/haar eigen stijl naar de laatste rustplaats brengen.

En natuurlijk is er dan nog de koets, of de platte (boeren)wagen met bijvoorbeeld twee West-Friese paarden ervoor, motoren met zijspan, oldtimers etc.


Rouwbussen ofwel Uitvaartbussen

Nostalgische uitvaartbus - Charon Uitvaart

Nostalgische uitvaartbus

Op deze pagina vind je een verzameling van diverse vormen van rouwvervoer met een bus, zowel hypermodern, als oldtimers. Het voordeel van een uitvaartbus is dat er een heel gezelschap mee kan gaan met de overledene, waardoor je tot het laatst “echt” samen bent en het afscheid heel direct meemaakt.

Klik hier om naar deze pagina te gaan.

 


Staatsierouwvervoer

Cadillac-blauw-Landaulet-rouwauto-Charon-uitvaart-SV

Cadillac-blauw-Landaulet

Standaard rouwvervoer wordt op deze pagina getoond met daarbij de vervoerders waar wij graag mee samen werken. Eveneens tonen we op deze pagina diverse moderne en traditionele rouwauto’s.

Klik hier om naar deze pagina te gaan.

 


Rouwkoetsen

Witte rouwkoets - Charon uitvaartbegeleiding

Witte rouwkoets

De koets is een aloude manier om de overledene uitgeleide te doen. Vroeger werd de koets ingezet bij uitvaarten, de laatste tocht naar de kerk en/of de begraafplaats. In die tijd werden er handkarren, platte wagens tot en met prachtige koetsen met paarden gebruikt. Veel van deze koetsen zijn gelukkig nog steeds inzetbaar. Er zijn koetsen met 1 paard, 2 paarden en meer. Prachtige koetsen in wit en zwart (met bijpassende paarden), open en gesloten tot eenvoudige platte wagens of huifkarren.

Klik hier om naar deze pagina te gaan.

 


 Overig rouwvervoer

Rouwharly.nl - Charon Uitvaartbegeleiding

Rouwharly.nl

Er zijn zoveel verschillende manieren om de overledene uitgeleide te doen. Zo zijn er verschillende rouwmotoren, rouwfietsen, rouwbakfietsen, rouwauto’s in verschillende kleuren, oldtimer rouwauto’s en auto’s met onverwachte vormen.

We hebben een speciale pagina aangemaakt om een aantal van deze rouwvervoermiddelen te laten zien.

Klik hier om naar deze pagina te gaan.