Bruist mei 2017

Goed voorbereid op je laatste reis

Afbeelding1Ga je altijd goed voorbereid op reis? Of gooi je op het laatst alles in de koffer, trek je de deur achter je dicht en denk je, ach wat ik niet geregeld heb, dat komt wel.Iedereen gaat op zijn eigen manier op reis, ook op zijn laatste reis.

Maar is je laatste reis niet veel belangrijker dan al die vakantiereisjes, waar je steeds van terugkomt? Op vakantie kun je kopen wat je vergeten bent. Op vakantie kan je anders zijn, dan je werkelijk bent. Maar op je laatste reis wordt je heel puur, de schillen en maskers vallen af en naar buiten komt, wie je werkelijk bent. Wat het leven van je gemaakt heeft. Je komt niet terug om het nog eens over te doen, je laatste reis is definitief zonder herkansing. Dit afscheid is de spiegel van je leven.

Sommige mensen maken bij leven al een levenstestament, waarin zij beschrijven en vastleggen, hoe hun afscheid eruit zal zien en waarin zij hun nalatenschap regelen.

Anderen roepen luchtig, ach, dat laat ik aan mijn partner of mijn kinderen over, die weten precies wat ik wil. Maar als dan de eindstreep bereikt is en je van het laatste stationnetje vertrokken bent, dan kijkt iedereen elkaar aan en weet niemand, hoe je het precies wilde. Je stuurt je nabestaanden dan op een zoektocht door je leven.

Fijner is het om bij leven al in gesprek te gaan, tijdens een wandeling of op een van de lange zwoele avonden die er nu aankomen. Kom eens, in plaats van de Tiffany- of kralenworkshop, naar onze informatiecentrum. Ontdek, hoe je in het leven staat, waar je van houdt, hoe je leeft. Iedere maandag van 11.00 tot 13.00 uur hebben wij een inloopspreekuur of maak een vrijblijvende, kosteloze afspraak.

Het is niet eng om over de dood te praten, het verrijkt juist je leven, het brengt mensen dichter bij elkaar.

Bij Charon hebben wij een boekje ontwikkelt, waarin je jezelf beter leert kennen en tegelijkertijd je nabestaanden een handreiking geeft voor je afscheid: Het leven en sterven inspiratieboekje.

Het boekje is luchtig geschreven, met mooie sfeerfoto’s, net als mijn boekje: Afscheid nemen met je hart en zoals onze vernieuwde website: www.charonuitvaartbegeleiding.nl.  Als je wilt, komen wij graag vrijblijvend en gratis in gesprek met jou en je familie over alle mogelijkheden die er tegenwoordig zijn tijdens een afscheid.

Zodat JIJ in ieder geval, straks – ooit – rustig kunt vertrekken.

Fijne vakantie iedereen.


Waardig afscheid met de loopkoets

loopkoets 2Hoe mooi is het om het laatste stukje van de reis de geliefde overledene samen weg te brengen zonder het afstandelijke lopen achter een ronkende begrafenisauto. Samen duwen (is niet zwaar overigens) geeft vooral ook voor kinderen een heel ontspannen gevoel en daarbij is het contact met de overledene op dat moment heel warm en dichtbij, waardoor het bijdraagt aan een mooi en persoonlijk afscheid .

Tevens is het erg goed voor de rouwverwerking om op deze manier nog iets te  “kunnen doen” voor de overledene.

De waardige hoogte om iemand wandelend te vervoeren ligt net onder hart-hoogte van de gemiddelde persoon. Waarom? Omdat op die hoogte mensen gemakkelijk met hun hand contact kunnen maken met de kist van de dierbare. Dan is hun dierbare dichtbij. Op die hoogte is er weinig afstand. Handgrepen zitten normaal op halverwege de kisthoogte. Dus bloemenrekken zitten daar net onder.

Risico op lekke banden is geen optie tijdens een uitvaart. Dus daarom werd er gekozen voor massief rubberen banden. De stalen velgen hebben voor 10 spaken en achter 12. Waarom? Omdat de boog tussen de beide spaken dan optisch bijna even groot is waardoor je geen onrustig voorwiel krijgt met teveel spaken. Bloemenrekken zijn zo uitgevoerd dat er met gemak bloemstukken op geplaatst kunnen worden.

 

loopkoets1

De loopkoets is te huur via iedere uitvaartondernemer.

Loopkoetshuren.nl

Geplaatst op: 5 mei 2017