Foto gemaakt door Bert Burkels

Keuze afscheidslocatie

Natuurlijk nemen wij allemaal afscheid van onze dierbare met ons hart maar waar laat je het afscheid plaatsvinden?

Kerk, rouwcentra en crematoria zijn bekende afscheidsplekken maar weet je, dat een afscheid in een strandpaviljoen of de voetbalkantine ook heel warm kan zijn? Dan hebben we het niet alleen over de condoleance, maar ook het afscheid zelf, met de overledene in zijn kist of mand.
Mensen, welke dit mee hebben gemaakt, reageren meestal met: ‘Dit wil ik ook, ik kon mij van te voren niet voorstellen hoe mooi het is.’

Bij Charon uitvaartbegeleiding proberen wij nabestaanden te inspireren om hun eigen keuzes te maken en hun gevoel te volgen. Niet zoals het bij oma of opa was maar kijken wie de overledene echt was. Hield hij of zij van de knusse gezelligheid in het eigen huisje?
Zijn er niet al te veel mensen bij het afscheid? Hoe mooi is het dan om het afscheid thuis te laten plaats vinden. Of hield hij of zij juist van het strand of de duinen? Dan kunnen wij samen daar naar en passende plek zoeken voor de afscheidsviering.

De uitvaartbegeleiders van Charon geven de uitvaart graag terug aan de mensen. Elke keer proberen wij, samen met de familie, het wiel uit te vinden. Elk leven is immers bijzonder en het afscheid moet dan ook – volgens ons – een blauwdruk van het geleefde leven zijn.
Natuurlijk hebben wij ook goede contacten met kerkbestuurders en begeleiden wij ook vaak kerkelijke uitvaarten.

Er is zoveel mogelijk tegenwoordig.

Geplaatst op: 2 april 2024