Regenboogmand

Regenboogmand

Bij deze regenboogmand hoort een kleurrijke opbaring. De paarse klamboe hangt beschermend boven de overledene en kan bij behoefte gesloten worden. In de baar zitten twee waden.

Door de strobalen naast de mand te plaatsen, komen belangstellenden niet te dicht bij de overledene. Door er kussens op te leggen is het voor het gezin en naaste vrienden uitnodigend om dicht bij hun geliefde te komen zitten en hier herinneringen op te halen of nog even dichtbij de dierbare te zijn.

De gekleurde linten maken deze vriendelijke opbaring compleet. Zij kunnen door belangstellenden meegenomen worden om de relatie, die zij met de dierbare hebben te laten zien. Tijdens het afscheid zou het verhaal ‘Tot voorbij de regenboog’ aan de aanwezige kinderen voorgelezen kunnen worden. Dit troostende verhaal gaat over Leon, die naar de regenboog fietst, want daar, hoog boven de wolken,is zijn papa.

Kinderen kunnen op kussens bij de verteller zitten. De kleuren van de regenboog kun je in alles doorzetten, bv. de rouwkaart, in het dankkaartje, in een corsage voor de familie of een herinneringspakje voor de belangstellenden.

Mand van Green Coffins
Wade van Rouwdoeken

 

Geplaatst op: 10 november 2022