26 Juni 2010 – Uitvaartmarkt in Bergen

Deze zomer heeft Bergen er weer een primeur bij!

CHARON uitvaartbegeleiding organiseert een uitvaartmarkt in en bij de Ruïnekerk te Bergen (NH). De bedoeling van deze markt is om de dood midden in het leven te zetten, vandaar dat gekozen is om de markt in het midden van de levendige Bergense zaterdagmarkt te plaatsen…

Buiten de muren van de Ruïnekerk zal dan gewoontetrouw de weekmarkt plaatsvinden en binnen de muren op het grasveld van de Ruïnekerk zullen zich kunstenaars, verenigingen en stichtingen in stands en Maharadjatenten met informatie rondom sterven, rouwen en de uitvaart presenteren.

Er zullen laatste huisjes – of in de volksmond kisten – te zien zijn, maar ook urnen, grafmonumenten en gedenkboeken.

In de kerk vindt om  11.00 uur de voorstelling voor jongeren over rouw en verlies plaats: ‘Rouw op je dak‘ van educatief theater TRAXX.

De voorstelling duurt een uur. Na een pauze van een half uur gaan de spelers met het publiek in gesprek.

Deze voorstelling is geschikt voor jongeren vanaf de middelbare school. Ook docenten en begeleiders zullen bijzonder verrast zijn door deze bijzondere benadering van de spelers van TRAXX.

De voorstelling ‘Rouw op je dak’ kan een middel zijn om taboe rondom het thema rouw te verlichten en bespreekbaar te maken bij jongeren en volwassenen.

Om 16.00 uur vindt in de Ruïnekerk een troostconcert plaats.

Nabestaanden zijn uitgenodigd om een foto van hun dierbare overledene mee te nemen en voor in de kerk bij het podium in het licht te zetten.

Om 16.00 uur zullen onder ander Bodhi Babijn -Bergense zangeres-, Marja Boeve van Muziek die je raakt en Marcel Luntungan op het podium een inspirerend nabestaandenconcert geven.

[singlepic id=9 w=320 h=240 float=left]Gijsje Teunissen van CHARON uitvaartbegeleiding wil op deze dag iedereen in Bergen en omgeving uitnodigen om kennis te maken met de vele mogelijkheden welke tegenwoordig rondom sterven, rouwen en de uitvaart zijn.

Op deze dag is nog ruimte voor funeraire kunstenaars en stervens- of rouwbegeleiders uit Bergen en omgeving.

Meer informatie: info@charonuitvaartbegeleiding.nl 072-5070477

Voor een lijst met deelnemers, klik op volgende link:

Meer informatie uitvaartmarkt Bergen

Geplaatst op: 31 mei 2010