bloemstuk zie je op de after

Zie je op de after

We hopen allemaal lang en gelukkig te leven maar helaas hebben we het niet altijd voor het zeggen. 

Zo ook met Alwin, een jongeman die ontzettend genoot van het leven en vooral de hardcore feestjes. Elk weekend ging hij samen met zijn vrienden naar de grootste party’s en festivals. Losgaan tot in de vroege uurtjes en natuurlijk hoorde daar dan ook een kleine afterparty bij. Nog even nagenieten na een feest samen met zijn gabbers. 

Naast zijn vrienden was zijn familie ook erg belangrijk voor hem, soms nam hij zelfs zijn 2 tantes mee naar een feest en ook zijn ouders zijn een keer meegegaan. Familie, vrienden en feestjes daar leefde Alwin voor. 

Het leven was zo mooi maar op een dag voelde hij zich niet goed en na een bezoek aan de dokter, volgde een doorverwijzing naar het ziekenhuis en zou aan zijn mooie leven snel een einde komen…
Ongeneeslijk ziek en opgegeven door de medische wetenschap, hoe is het mogelijk een jongeman die volop in het leven stond moest nu opeens afscheid nemen van zijn geliefde familie en vrienden. 

Hij moest gaan nadenken over zijn laatste feestje, zijn eigen afscheidsviering.
Zijn einde naderde dus samen met de uitvaartbegeleider besprak hij zijn afscheid. Ondanks zijn uitbundige leven moest zijn afscheid klein en intiem zijn.  

Op zijn kist moesten zijn schoenen komen te staan die hij op zijn laatste feestje had gedragen en zijn trui van zijn favoriete feest mocht ook niet ontbreken. Alwin had een favoriete MC (Master of Ceremonies) die op de grootste feesten het podium host, wat zou het geweldig zijn als hij de spreker zou zijn op zijn afscheid… 

De uitvaartbegeleider zocht contact met Sietse oftewel MC Da Mouth of Madness en legde het verzoek van Alwin aan hem voor. Sietse stond hiervoor open en beloofde om zijn afscheid te “hosten”. 

Hij was tevreden met hoe hij alles zelf had geregeld, hij had ontzettend genoten van de feesten samen met zijn vrienden en zijn familie en kon nu met een gerust hart afscheid nemen van dit leven. Kort daarna overleed hij in het bijzijn van zijn ouders en beste vriend. 

Alwin had zijn leven volop geleefd en ook op zijn laatste feestje vierden zijn gabbers en familie zijn leven, het leven, waar zij deel van waren. 

Zijn afscheid was precies zoals hij het wilde. Klein en intiem, omringd door zijn vrienden en familie. En… achter de microfoon stond zijn grote held MC Da Mouth of Madness. 

Leef zoals je wilt leven en vier je afscheid zoals jij afscheid wilt nemen. 

Emmely Teunissen

 

 

 

Geplaatst op: 6 december 2023