Doe-het-zelf-kist bouwwedstrijd op de Uitvaartbeurs

Wie zet het snelst een kist in elkaar?

Krantenartikel NHD d.d. 29/03/2011:  Uitvaartbeurs 2011 – DHZ Bouwwedstrijd

Mediabericht en videoverslag van de bouwwedstrijd d.d. 09/04/2011 op www.nhd.nl

 

Ook deze keer willen wij op de Uitvaartbeurs in Alkmaar de grenzen verleggen en de omstandigheden rondom de dood toegankelijker maken.
Op de Uitvaartbeurs in 2009 mochten bezoekers, als zij dit wilden, proefliggen in een kist. Daarmee bleek Gijsje Teunissen van CHARON Uitvaartbegeleiding een taboe te doorbreken. De meningen waren ook in de vakwereld verdeeld, sommigen vonden het morbide, anderen grensverleggend.

Wie Gijsje kent, weet dat zij nooit iets kwetsends zal organiseren, maar het juist bedenkt om de angst voor het onbekende, zoals die enge kist –  het laatste huisje –  te verzachten en af te zwakken.

Zo heeft zij deze keer het zelf in elkaar zetten van een kist bedacht. Gijsje stimuleert bij haar begeleidingen altijd het zelfwerkzame vermogen wat in elk mens schuilt, vandaar dat er ook vaak kisten zelf gebouwd worden. Maar niet iedereen is zo handig en wil dit.

Voor diegenen, die toch graag mee willen werken tijdens het afscheid, maar niet alles zelf willen bedenken, is sinds kort de doe-het-zelf-kist in de handel. Een prachtige blankhouten, ongelakte kist welke uitnodigt om zelf aan de slag te gaan.

Doe het zelf kist - 3 dozen

Flat pack A

Om te bewijzen dat echt iedereen deze kist in elkaar kan zetten en wederom de angst voor het onbekende – een kist – wat af te zwakken is er op de Uitvaartbeurs 9 april in Alkmaar de wedstrijd:

Wie bouwt het snelst een kist?

Doe het zelf kist

Elk heel uur strijden twee teams tegen elkaar en om 17.00 uur, bij het sluiten van de uitvaartbeurs, mag diegene met de snelste tijd zijn kist onder de arm mee naar huis nemen.

Wie durft ?

Datum: 9 april 2011
Plaats: Grote Kerk Alkmaar
Tijd: Tussen 11:00 en 16:30 uur

Opgave en informatie:
Mail: info@charonuitvaartbegeleiding of
T:      072-5070477

Geplaatst op: 10 april 2011