Lijkwade

Milieuvriendelijke alternatieven voor een kist

Natuurlijk zijn er ook milieuvriendelijke houten grafkisten maar wat is er nog meer mogelijk?

Biologisch afbreekbare lijkwade
Lijkwaden gemaakt van natuurlijke vezels zoals katoen, linnen of zijde zijn vaak volledig biologisch afbreekbaar. Ze veroorzaken geen schade aan het milieu en kunnen worden begraven zonder nadelige gevolgen voor de bodem of het grondwater.

Wilgenmand
Grafmanden of wilgenmanden zijn gemaakt van duurzame, natuurlijke materialen zoals wilgenhout of riet. Ze zijn biologisch afbreekbaar en hebben een lage impact op het milieu.

Kartonnen kist
Kartonnen grafkisten zijn een uitstekend milieuvriendelijk alternatief. Ze zijn gemaakt van gerecycled karton en zijn volledig biologisch afbreekbaar. Karton heeft een veel lagere milieu-impact dan traditionele houten grafkisten en kan gemakkelijk worden gerecycled of gecomposteerd na gebruik.

Kisten van gerecyclede materialen
Er zijn grafkisten beschikbaar die zijn gemaakt van gerecyclede materialen zoals papierpulp, bamboevezels of bioplastics. Deze materialen verminderen de afhankelijkheid van nieuwe grondstoffen en verminderen de ecologische voetafdruk van de begrafenispraktijken.

Door te kiezen voor een van deze milieuvriendelijke alternatieven kunt u niet alleen uw dierbaren eren, maar ook bijdragen aan het behoud van de natuurlijke omgeving.

 

Geplaatst op: 1 mei 2024