Charon Uitvaartbegeleiding werkt mee aan onze toekomst

Charon Uitvaartbegeleiding houdt zich niet alleen bezig met het laatste stukje van ons leven, maar ook met de wereld waarin wij leven, met de toekomst van onze kinderen en kleinkinderen.

Daarom streven wij ernaar om elke uitvaart zo milieuvriendelijk mogelijk te laten verlopen. Zo komen wij graag op Natuurbegraafplaats Geestmerloo.

Een van de belangrijkste doelstellingen hier is het realiseren van nieuwe natuur in Nederland.

Wij werken samen met de familie van de overledene en het team van Geestmerloo om bij elke begrafenis alleen biologisch afbreekbare materialen mee te begraven (denk aan de kleding en de kist), zodat dit stukje grond niet belast wordt.

Respect voor de overledene gaat op Geestmerloo hand in hand met respect voor natuur en milieu.

Prosperity Community

Om ons steentje aan een beter leefmilieu bij te dragen zijn wij lid geworden van de Prosperity Community.

De Prosperity Community is een non-profitorganisatie, die armoede verlicht door wereldwijd bosherstel.

Wij weten allemaal dat de ontbossing in de wereld catastrofale gevolgen heeft. Wij willen graag het verschil maken en zullen vanaf heden acht bomen per uitvaart laten planten in de tropen.

Herbebossing in Madagaskar, Brazilië, Nepal, Indonesië, Haïti, Nicaragua, Mozambique, Kenia, Honduras en de Filipijnen

De Prosperity Community ondersteunt Eden Reforestation Projects financieel. Eden helpt de cyclus van onderdrukking en armoede te keren door de gemeenschap in dienst te nemen en te trainen in het herstellen van hun omgeving.

Zo ondersteunt de Prosperity Community Eden bij het creëren van betaald werk en kunnen de mensen hun gezin onderhouden. Naarmate de gemeenschap betrokken raakt bij het produceren en planten van bomen, gaan ze zich inzetten voor de bescherming van hun bossen op de lange termijn. Weet, dat nog maar 10% van de oerbossen van bijvoorbeeld Madagaskar is overgebleven.

Hoop voor de toekomst

Wij weten natuurlijk allemaal dat natuurrampen overal ter wereld gebeuren.

Maar we moeten ergens beginnen. Er is nog een lange weg te gaan, laten we hoop houden.

Hoop, dat wij samen met kleine of grote stappen de natuur helpen om weer tot rust te komen en ons de leefwereld terug te geven die onze kinderen verdienen.

Met elke uitvaart plant Charon acht bomen in de tropen.

 

Zij staan symbool voor de oneindigheid van de liefde
en van het leven op onze planeet.

 

Kijk voor meer informatie: Community – Great Business en Global Reforestation Projects – Eden Reforestation Projects (edenprojects.org)

LET OP: Uw uitvaart wordt niet duurder, Charon doneert aan dit project. Maar door uw uitvaart door Charon te laten verzorgen draag ook u een steentje bij aan het behoud van onze natuur, dichtbij en wereldwijd.

Foto 1 web
Eden.org RGB

Zoveel bomen heeft Charon sinds 1 januari 2023 gesponsord aan EdenProjects