Portretfoto's Petra Overbosch

Petra Overbosch

Afscheid nemen is een innerlijk proces dat voor iedereen anders is. Ook het zichtbare proces van het afscheid is in essentie altijd authentiek. De nabestaanden helpen bij de uitvaart en het zo mooi mogelijk gezamenlijk vormgeven ervan, is voor mij daardoor ook elke keer nieuw. Het is bij ieder overlijden, bij elke gestorvene samen zoeken en aftasten waar de kracht ligt en de troost te vinden is.

Tijdens mijn studie aan de UVA (Kunstgeschiedenis/Sociaal Culturele Theologie) ben ik me gaan verdiepen in het lijden van de mens en onze sterfelijkheid. Ik kwam met diverse religies en levensbeschouwingen in aanraking en met name de antroposofische geesteswetenschap raakte me en had sindsdien mijn interesse.

Met ons gezin hebben wij jarenlang op de sociaal therapeutische instelling Breidablick gewoond en bij het overlijden van een bewoner hadden wij altijd veel aandacht voor de (gras)opbaring, het waken en de rituelen. Dit zijn rijke ervaringen geweest die ik meedraag in mijn werk.

Inmiddels woon ik alweer jaren in de gemeente Bergen en nadat ik ook enkele jaren in Santpoort en omgeving als uitvaartbegeleider heb gewerkt, werk ik nu met heel veel plezier bij Charon Uitvaartbegeleiding. Vanuit rust, met aandacht en garant voor een stijlvol, eigen afscheid.

.