Orange baby

Twee jaar geleden is onze kleindochter Liv geboren

Twee jaar geleden is onze kleindochter Liv geboren. Samen met onze drie oudere kleinzonen Tom, Daan en Damien makte zij mij tot de gelukkigste oma van de wereld. Als ik aan deze kinderen denk, bekruipt mij zo een intens gevoel, dat ik bijna uit elkaar spat van geluk. Dit intense gevoel wens je toch iedereen toe? Gelijkertijd weet ik uit ervaring dat dit geluk niet ieder stel, elke opa en oma gegund is ….

Nog te vaak moet ik ouders begeleiden na het sterven van hun kindje. Omdat ook wij ons derde kind Ferry moeten missen, raakt mij hun enorme verdriet, de onmacht en de ontreddering elke keer weer. Alles wat ik voor deze ouders kan doen, is hun met al mijn liefde begeleiden in deze moeilijke  tijd.

Na de geboorte van Liv viel mijn blik op een artikel van Stichting Orange Babies met foto’s van prachtig beschilderde zwangere buiken van met HIV besmette moeders in Afrika. Vrouwen met waarschijnlijk weinig toekomst, met kinderen in hun buik, waarvan de oma’s nooit het geluksgevoel zullen ervaren, wat ik af en toe mag voelen. Drie generaties verdriet.

Naar Afrika gaan had geen zin voor mij, maar graag wilde ik hiervandaan ie ts doen.

Daarom doneerde ik voor elk van mijn kleinkinderen per jaar een bedrag aan Orange Babies.

Vanaf dit jaar wil ik mijn donatie uitbreiden door van elke uitvaart, welke wij bij Charon begeleiden een bedrag aan Orange Babies te doneren. Op de site van Orange Babies kan je dit – als je wilt – volgen en zien hoe deze stichting belangeloos moeders en hun (ongeboren) babies helpt.

Ik weet, dat het een druppel op een gloeiende plaat is, maar alle kleine beetjes helpen. Er gebeurt zo veel in de wereld op het ogenblik, het is om bang van te worden. Maar dat moeten wij juist niet doen, verdrinken in angst. Laten wij het geloof in het goede, in de liefde voor elkaar houden. Voel de onvoorwaardelijke liefde, die een kind naar zijn ouders voelt en ouders naar hun kind. Laten wij het vertrouwen houden, dat wij met zijn allen het verschil kunnen maken. Daar in Afrika, ver weg van ons bed, maar ook dichtbij.

Zodat nog meer moeders met hun baby’s vol vertrouwen de toekomst in kunnen kijken, zoals deze jonge vrouw, welke met hulp van de stichting Orange Babies weer kan stralen, zoals alle jonge moeders zouden moeten doen.

Geplaatst op: 20 januari 2018