Uitvaartbeurs Alkmaar 2009

Op 23 mei zal voor de tweede keer een afscheidsdag in de Grote Kerk in Alkmaar gehouden worden. Bedrijven, kunstenaars, stichtingen en verenigingen zullen op deze dag hun bijzondere werken en diensten met een breed publiek delen.

Meer als 80 standhouders met ieder hun eigen expertise nemen deel. Zij delen een passie: hun medemens helpen in de moeilijkste periode van zijn of haar leven. Er zullen bijvoorbeeld bijzondere vormen van rouwbegeleiding te zien zijn, nieuwe manieren om de as van de overledene te bewaren en bijzondere laatste omhulsels als alternatief voor de traditionele kist. Omdat in de traditie ook veel waarde zit die veel mensen aanspreekt is de beurs breed gehouden. Daarom is naast het vernieuwende en futuristische aanbod in de uitvaart ook de traditionele uitvaartondernemer met de bij iedereen bekende artikelen vertegenwoordigd.
Gijsje Teunissen van Charon uitvaartbegeleiding  organiseerde in 2007 voor de eerste keer deze afscheidsdag in de Grote Kerk. Het succes van deze dag deed het bestuur van de Grote Kerk besluiten om haar te vragen om de beurs wederom te organiseren, deze keer met medewerking van de Grote Kerk.
Gijsje is een gedreven, krachtige vrouw met een bijzondere kijk op afscheid nemen. In haar visie is actieve deelname van de nabestaanden aan een uitvaart heel belangrijk voor de rouwverwerking. Deze gedachte stond haar ook voor ogen bij het opzetten van deze bijzondere dag. Samen met de mensen die zich in de Grote Kerk Alkmaar presenteren is nagedacht over een ‘actieve’ uitvaartbeurs en aantrekkelijke activiteiten die bezoekers een bijzondere ervaring bieden. De bezoeker wordt uitgenodigd om mee te praten, mee te denken, mee te genieten, mee te beleven en mee te doen. Zaterdag 23 mei zal de Grote Kerk Alkmaar dan ook bol staan van de activiteiten.
Traditiegetrouw zal de beurs om 9.30 uur met een rouwstoet,  bestaande uit meer dan 15 bijzondere omhulsels en begeleid met levende muziek, geopend worden.

Bezoek de website >

Geplaatst op: 23 mei 2009