Uitvaartbegeleidster Wendy van der Meer

Wendy van der Meer

Mijn visie op mijn werk als uitvaartbegeleidster is nabestaanden een persoonlijke, warme en deskundige begeleiding te bieden. Goed luisteren, kijken naar de mogelijkheden, oplossingsgericht werken, dat is belangrijk voor mij. Er is geen standaard uitvaart. De familie en de uitvaart open en eerlijk vanuit je hart begeleiden is zoveel mooier. Het draagt bij in het rouwproces, om van een moeilijk moment een mooie herinnering te maken. Voor meer verdieping in mijzelf en andere mensen, volgde ik allerlei opleidingen waarbij ik leerde bewust om te gaan en te werken met mijn intuïtie. Tijdens mijn opleidingen ontstond de behoefte aan het werken met mensen met verdriet. Dat heeft vorm gekregen door een rouw- en troostwinkel te openen waarbij ik mensen een luisterend oor kon bieden en hen konadviseren.

In mijn winkel ontmoette ik Gijsje. De liefde, aandacht en respect die zij aan de familie en uitvaart gaf stond dicht bij mij. Nadat er, in een korte tijd, meerdere geliefde personen mij ontvielen en Charon de uitvaarten begeleidde, was het voor mij duidelijk dat ik dit ook zo wilde. Nadat ik de opleiding Uitvaartbegeleiding had afgerond kreeg ik de mogelijkheid om bij Charon te komen werken.

Ik voel mij een bevoorrecht mens dat ik dit mooie team mag versterken.