Welkom op de Expositie Geestermerloo

Met deze expositie willen wij mensen inspireren door te laten zien hoeveel mogelijkheden er zijn bij natuurlijk begraven en welke rituelen en symbolen je kunt doen. Alle kisten, manden en opbaarplanken/-manden zijn gemaakt van natuurlijke afbreekbare materialen en mogen hierdoor gebruikt worden op deze begraafplaats.

De stal is elke dag geopend voor publiek van 9:00 tot 17:00 uur.

Elke eerste zondag van de maand is er tevens een van onze uitvaartbegeleiders aanwezig om vrijblijvend informatie te geven over de expositie en andere vragen rondom afscheid en uitvaart.

Natuurbegraafplaats Geestmerloo, Nauertogt 21A, Koedijk

Logo Charon

Expositie op Geestmerloo

Decoratie deksel

Decoratie deksel

Suzanne Verhaaf beschilderd en maakt uitvaartwaden, decoratiedeksels en schilderijen voor nabestaanden.

Zij beschilderd tevens kartonnen uitvaartkisten naar wens. Hier ziet u een decoratiedeksel, een met de hand beschilderde houten plaat, overgoten met epoxyhars.

Lees meer…

Eikenhouten kist

Eikenhouten kist

Deze eikenhouten kist straalt eenvoud uit. De touwen handvaten kracht.

Bij dit afscheid zou iedereen een gekleurde kaars mee kunnen nemen en aansteken als teken, dat de kleuren van dit voorbije leven altijd zullen blijven stralen.

Lees meer…

Een laatste omhelzing van Bloemen

Een laatste omhelzing van Bloemen

In deze rieten mand ziet u de vlinderwade van Rouwdoeken. Om de mand heen ziet u de bloemenband, een troostrijke laatste omhelzing van bloemen.

De bloemenband is een op maat genaaide vaas/rouwband van natuurlijke materialen.

Lees meer…

Koningin van warmte en licht

Koningin van warmte en licht

Bij deze opstelling werd ik geïnspireerd door het rode doek met rozen onder de baar.

De mooie zijden wade met shantung effect doet koninklijk aan. Met veel kaarsen, warme rode doeken, kussens voor de kinderen en licht werd het een prachtige opbaring. Daarom is het ook mooi om hier het troostende verhaal van de Koningin van warmte en licht te vertellen.

Lees meer…

De levensgenieter

De levensgenieter

Bij deze opstelling is de unieke “No-Waste” kist te zien. Hij is van afvalstukjes hout gemaakt en heeft daarom een levendige uitstraling, welke bij het leven van deze denkbeeldige levensgenieter past. De kleuren nodigen uit om woorden van herinneringen op de deksel te plakken.

Lees meer…

Het multiculturele afscheid

Het multiculturele afscheid

De mogelijkheden van Rouwdoeken zijn oneindig. Hier zie je een katoenen wade geïnspireerd op de Afrikaanse cultuur. Deze wade ligt in een zeegras baar welke heel naturel op een strobaal in het stro staat.

Lees meer…

De kraanvogel

De kraanvogel

De Kraanvogels hebben voor veel culturen een symbolische waarde. Zij zouden de boodschapper zijn van vrede en geluk, en staan symbool voor wijsheid, gezondheid, loyaliteit en een lang leven.

Lees meer…

Regenboogmand

Regenboogmand

Bij deze regenboogmand hoort een kleurrijke opbaring. De paarse klamboe hangt beschermend boven de overledene en kan bij behoefte gesloten worden. In de baar zitten twee waden.

Lees meer…

De Boot

De Boot

De Boot

Deze unieke boot is niet meer te koop, maar zal t.z.t. mijn laatste omhulsel zijn. – Gijsje Teunissen

Ik koos hier natuurlijk voor vanwege de naam van mijn bedrijf, Charon uitvaartbegeleiding. Charon, die de zielen overzet, zal ook mij op mijn laatste reis begeleiden. Als je ook een boot gaat maken, let er wel op, dat de boot milieuvriendelijk en passend voor graf of oven is. Dit om teleurstellingen te voorkomen.

Lees meer…

De Boomstamkist

De Boomstamkist

Deze kist is gemaakt van een hele oude elst. De boom is uitgehold en heeft hiermee de meest natuurlijke vorm van een kist. Geen spijkers, geen krammen, geen lijm, geen verf.

Lees meer…

Blauwe vlinder mand

Blauwe vlinder mand

De natuur is in dit voorbije leven altijd van groot belang geweest, daarom is er ook voor deze natuurlijke Wilgenmand gekozen. Hou je van de kleur blauw dan is het mooi om dit ook te laten zien in de mand of kist en de aankleding van de omgeving.

Lees meer…